Hogyan ne legyen izzasztó a nagy nap? - 1. rész
A nyári esküvőknek különleges varázsa van. Ahogy a nap sugarai átszűrődnek a fák lombjai között, a szél lágyan megmozgatja a dekorációt, és a vendégek mosolyogva kortyolgatják a hűsítő italokat – ezek azok a pillanatok, amikért annyian választják a nyári dátumot.
De van a történetnek egy másik oldala is: a kánikula, a hirtelen jött nyári záporok és a felforrósodott vendégek, akik már inkább az árnyékot keresik, mint a táncparkettet.
Íme 5 tipp, hogy a nyári esküvőd valóban felhőtlen élmény legyen – szó szerint és átvitt értelemben is.
1. Időpontválasztás
-
Időzítsd a szertartást – legyen az polgári vagy egyházi – késő délutánra, estére, amikor már enyhül a forróság.
-
Kerüld a legmelegebb kora délutáni órákat, különösen a kreatív fotózásnál.
-
Gondolj az idősebb vagy beteg vendégekre – számukra is nagy könnyebbség a hűvösebb időpont.
2. Párakapu használata
-
Egy jól elhelyezett párakapu akár több fokkal is lehűtheti a környezetet.
-
Ügyelj rá, hogy könnyen elérhető legyen, és a gyerekek számára is szórakoztató időtöltést nyújtson.
3. "Eső-terv" kidolgozása
-
Nyári záporok esetén mindig legyen B-terved.
-
Válassz mozgatható dekorációt, hogy szükség esetén gyorsan áthelyezhető legyen.
-
Szabadtéri esküvőnél gondoskodj a biztonságos áramellátásról is.
4. Helyszínválasztás
-
Részesítsd előnyben a klímás helyszíneket.
-
Kültéri rendezvényeknél gondoskodj árnyékról (napvitorla, napernyő).
-
Az étkezések, beszélgetések helyét úgy alakítsd ki, hogy ne tűzze közvetlenül a nap.
5. Frissítő italpult
-
Állíts fel egy önkiszolgáló frissítőpontot limonádéval, jeges teával, vízzel és szezonális gyümölcsökkel.
-
Tegyél ki sok jeget, citromot, mentát – ezek nemcsak hűsítenek, de hangulatossá is teszik a pultot.
-
Egy vidám italpult remek találkozóhely is lehet a vendégeknek.
A megfelelő előkészületekkel a nyári hőség nem akadály, hanem a nagy nap színes, élettel teli háttere lesz. Gondolj a vendégeid kényelmére – ők hálásak lesznek érte, és te is nyugodtabban élvezheted az esküvő minden pillanatát.
Folytatásban: vendéglátás és gasztronómiai tippek esküvőkre.
